Opening Doors to Future Cancer Care

Samen bruggen bouwen om kanker te bestrijden

Samen bruggen bouwen om kanker te bestrijden

Dinsdag 17 mei is het zover. Dan vindt het tweejaarlijkse live event “Opening Doors to Future Healthcare” plaats. Dit keer volledig in het teken van kankerzorg in Nederland. Waarom? Omdat de verwachting is dat in 2030 het aantal kankerdiagnoses met 43% zal toenemen. Dat betekent ruim 1.000.000 (ex)-kankerpatiënten in Nederland!1  Tijd dus om hier nu al op voor te sorteren met elkaar én op te acteren.

Zet deze dag dan ook alvast in uw agenda en meld u hier aan. En laat u tijdens Opening Doors to Future Cancer Care bijpraten door sprekers als:

  • Emile Voest: Professor Medische Oncologie bij het Nederland Kanker Instituut, Directeur Cancer Core Europe, Senior Group Leader Oncode Institute en oprichter Drug Rediscovery Protocol (DRUP)
    Prof. Voest zal zijn visie geven over het belang van moleculaire diagnostiek om te zorgen voor de meest passende behandeling voor de juiste patiënt. Hij zal hierbij kijken naar bestaande initiatieven en studies op het gebied van innovatieve gepersonaliseerde zorg.
  • Geraldine Vink: Programmamanager Prospectief Landelijk CRC (colorectaal carcinoom, ook wel darmkanker) Cohort (PLCRC)
    Geraldine Vink zal tijdens haar presentatie ingaan op het belang van het verzamelen van data uit de klinische praktijk. Hierbij zal het Prospectief Landelijk CRC (colorectaal carcinoom, ook wel darmkanker) Cohort als best practice besproken worden. Wat is de impact hiervan op de toekomstige zorg voor patiënten met kanker?
  • Irene Dingemans: Programmaleider Kwaliteit van zorg bij Nederlandse Federatie Kankerpatiënten (NFK)
    Wanneer kwaliteit van zorg voorop staat bij de behandeling dan is het perspectief van de patiënt van belang, nu en in de toekomst. Hoe? Dat zal Irene toelichten in haar lezing. Hierbij zal zij zich met name richten op het belang van de digitale transformatie in de zorg.

KWF, IKNL en NFK hebben in 2021 het initiatief genomen voor een Nederlandse Kankeragenda. Het doel? Gezamenlijk het perspectief van kankerpatiënten in Nederland versneld verbeteren en de impact van kanker op patiënten en de maatschappij verkleinen. 

Het is de hoogste tijd om concrete stappen te zetten en de kankerzorg toekomstbestendig te maken. Dit kunnen we allemaal niet alleen. Hier hebben we elkaar voor nodig. Tijdens deze bijeenkomst openen we onze deur om met elkaar stappen te gaan zetten. Waar ziet u kansen om mooie voornemens naar concrete acties in de dagelijkse praktijk om te zetten? 

Evenement details:

Wanneer: 17 mei 2022
Waar: Wicked Grounds, Generaal Vetterstraat 55 te Amsterdam-Zuid
Tijd: 14:00 uur – 17:45 uur


Agenda:

Inloop

13:30 – 14:00

 

Welkom

14:00 – 14:10​

 ​

Emile Voest

14:10 – 14:35​

 ​

Geraldine Vink

14:35 – 15:00​

 ​

Pauze

15:00 – 15:35​

 ​

Irene Dingemans 

15:35 – 15:50

 ​

In gesprek met het publiek: hoe verder?

15:50 – 16:45​

 ​

Wrap Up 

16:45 – 16:55​

 ​

Gezamenlijke afsluiting van de dag

16:55 – 17:45

 ​

Wilt u meer weten over de Nationale Kankeragenda? Klik hier.

 

Inschrijven

 

Contact

Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op via [email protected].

 

[1] Bron: KWF